Alarm iGET SECURITY M3 - prvni dojmy = NEBRAT 
Sobota, 30.leden, 2016, 19:22 - Hardware
Napsal Administrator
Prvni dojmy po rozbaleni a zapojeni tohoto alarmu:
Klady:
- cena
- vzhled a ceske prostredi
- moznost nastavit pres PC

Zapory:
- alarm nekontroluje pri zapnuti sparovana cidla (pokud by je nekdo vypnul/znicil, alarm to nijak nepozna a bez upozorneni se aktivuje.
- zcela v rozporu s popisem vyrobku dodane PIR ani magneticke senzory nemaji ZADNOU ochranu proti sabotazi !!! (takze v nich mohu pri vypnutem alarmu (disarm) klidne poskodit snimace a alarm po aktivaci nic nepozna). Pritom v popisu alarmu jasne stoji: "Každý z detektorů obsahuje ochranu proti sabotáži, o které ihned informuje alarm iGET SECURITY M3."
- Aplikace pro nastaveni (Android) neumi pri pridani alarmu z neho nacist nastaveni a sparovana zarizeni. Pri instalaci na jiny telefon/tablet je nutne vse parovat znova i pres to, ze hlavni jednotka alarmu si vse pamatuje.
- otresove cidlo hlavni jednotky alarmu je znacne necitlive - spusti az pri hodne silnem otresu/uderu. Pripadny zlodej tak muze hlavni jednotku snadno sundat ze zdi a vypinacem na zadni strane deaktivovat.
-----------------------
proste to je spis takova imitace alarmu, aby mel clovek dobrej pocit ze "neco" ma. Zatim jsem ho vratil do krabice a mam jeste v planu vyzkouset zaruseni pasma 433Mhz (komunikace cidel s jednotkou) a pasma GSM (komunikace jednotky s majitelem).
Na druhy bod v zaporech mi totiz podpora produktu odpovedela: "pozor ochrana proti sabotáži takto nefunguje, ochrana proti sabotáži je zde brána při zarušení GSM signálu."

Tak na to jsem teda zvedavej :)
-----------------------
holt si budu muset vyrobit alarm vlastni. Hlavni jednotkou bude Arduino s GSM nastavbou a cidla budou komunikovat bud pres 433MHz, nebo 2,4GHz. Zatim testuji ruzne cinske RF komunikacni moduly a anteny...
komentáře: 3 ( sb_view_counter_plural_pre4861 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 1761 )

Portable ADB a instalace APK z PC 
- Android
Napsal Administrator
K čemu to je dobré?
- například když si z Androidi ROM smažete aplikaci launcheru a pak se dostanete jen do nastavení (což vám k ničemu nebude :)

Co potřebuju?
- telefon s funkcnim Android systemem, nebo ADB klientem spustenym z recovery manageru
- v Androidim nastaveni povolene "ladeni USB" a system prenosu souboru prepnuty na MTP (v rezimu flashdisku se mi ADB klient nespojil s telefonem)
- balicek APK s aplikaci, kterou chceme nainstalovat v nejake rozumne ceste a s rozumnym nazvem (budeme ho prepisovat rucne)
- rozbaleny adresar s Portable ADB stazeny treba z http://miradata.cz/files/EZ-MiniADB.zip

Postup:
1) rozbalit adresar s ADB souboru treba do C:\
2) pripojit telefon USB kabelem k PC a nastavit podle bodu z "Co potrebuju"
3) prejmenovat stazene APK aplikace na kratky nazev a presunout do C: (napr. soubor "com.vyrobcesw.launcher-v4.x.x-42000-Android- 4.1.apk" prejmenovat na "nazev_apl.apk"
4) prejit do rozbaleneho adresare "c:\MiniADB" a spustit "runme.bat"
5) napsat do konzole prikaz "adb install C:\nazev_apl.apk" (bez uvozovek) + Enter

...a to je vse. Pokud jste udelali vse dobre, tak se aplikace nainstaluje do telefonu a po stisku home tlacitka jste v cerstve nainstalovanem launcheru. Pokud ne, zkontrolovat zda se zarizeni hlasi ve spravci zarizeni jako "AndroidADB" nebo nejake "MTP" zarizeni - pripadne nainstalovat spravne ovladace. Zkusit jine USB. Zkusit poprepinat rezimy pro USB pripojeni na telefonu. Modlit se.
----------------------
praci s ADB jsem castecne popisoval i tady:
Obnova (unbrick) G2 a jiných androidích telefonů v bootloopu s funkčním TWRP (ADB sideload)

komentáře: 2 ( sb_view_counter_plural_pre2257 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 11766 )

Odstraneni OEM partition stareho disku pod Windows 
- Windows
Napsal Administrator
Step-by-step tutorial to follow

Step1: Hit “Windows Key” + “R” to open the run dialogue box and type “diskpart” and hit “OK” to open a black command prompt window.

Step2: Type “list disk” to display all the disks of your computer.

Step3: Type “select disk n”. Here n stands for the disk you want to work well.

Step4: Type “list partition” to display all the volumes on the hard drive.

Step5: Type “select partition n”. Here n stands for the volume you want to delete.

Step6: Type “delete partition override” to get rid of the volume.

Step7: Type “exit” to close the window.
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2197 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 12085 )

Android: Obnova dat ze souboru .BACKUP (Prestigio MultiPhone) = 7-Zip !!! 
- Android
Napsal Administrator
!!! nekupujte si nic znacky Prestigio, jsou to nejvetsi smejdy se kterejma jsem se kdy setkal !!!

Pokud tato rada prisla pozde, tak zde je postup jak se dostat ke svym datum.
---------------
Pribeh: Kolegyne donesla svuj Prestigio MultiPhone 5503DUO s tim, ze nejde zapnout. A chce z nej fotky. Telefon skutecne po zapnuti zobrazil par stranek bootovaci animace (reklamy) a pote zamrzl. Jedina moznost byla nabootovat do recovery konzole (nejaka cinska odnoz CWM) a tam udelat zalohu dat na SD kartu. Zaloha s nazvem "userdata_datum.backup" se vytvorila az na treti pokus. Jednou skoncila chybou, jednou bez chyby ale s podezrele malym souborem zalohy.

Takze zaloha hotova, zbytek bude sranda

Omyl.

Wipe cache - nepomohlo. Factory reset - taky ne.

Aha,ok kouknem po novem firmwaru. Na webu Prestigia byl ke stazeni novejsi firmware s tim, ze doporucujou udelat aktualizaci. Tak jo. Stazeno, flashnuto, telefon nabehl. Hura.

Po overeni funkcnosti telefonu pokus o vraceni dat ze zalohy. Ouha. V pameti neni misto. Smazani vseho co slo. V pameti neni misto. Hm, ze by v novem FW meli jine velikosti partition? Co ted? Po par minutach hledani na googlu jsem zjistil ze nejsem sam s timto problemem a ze soubory ".backup" neumi nikdo otevrit.

Zkusil jsem jeste kouknout na hlavicku souboru (zadna) a zkusit v nem najit hlavicky souboru jpeg (zda to neni jen vypis pameti). Nic. Ok, napiseme na support Prestigia.

Support uplne nepouzitelnej. Jak ceske zastoupeni, tak vyrobce.

--------------
No, po par tydnech jsem se k te zaloze zase dostal a zkusil otevrit nove nainstalovanym "7Zip"em. A hele! 7zip se do toho statecne pustil a zacal otvirat 1,6GB soubor. V nem byl dalsi archiv, tentokrat o velikosti 2,3GB. Dvojklik, dalsi dlouhe rozbalovani a vysledek. Adresarova struktura puvodniho Androidu!

Najit a vykopirovat fotky ze slozky "media/DCIM" uz bylo to nejmensi.

Takze reseni vasich problemu si rika 7-Zip.
www.7-zip.org
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2322 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  související odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 7865 )

Arduino & I2C LCD radic 
- Arduino
Napsal Administrator
koupil jsem si tenhle radic:
http://www.ebay.com/itm/171349409569

abych usetril vystupy z Arduina pri zapojeni LCD. Protoze I2C uz pouzivam pro ADS1115, tak je to idealni reseni. Jo, I2C se u cinskeho Iduino UNO zapojuje na analogove vstupy 4(SDA) a 5(SCL).

Problem č.1:
- display nezobrazuje/zobrazuje "ctverecky"/chova se zvlastne
Řešení č.1:
- pripajet konektor displaye z obou stran. Displaye mam stare, vyndane z ruznych pristroju a pri odpajeni "nekdo" vytahal i "propojky" z prokovenych otvoru. Cili nektere vyvody byli vzdy nezapojene.

Problem č.2:
- radic na I2C nenalezen. Prosel jsem na ebay i vsechny podobne radice a vyzkousel adresy z popisu, ale ani jedna se netrefila.
Řešení č.2:
- I2C Scanner z adresy (http://playground.arduino.cc/Main/I2cScanner) zafungoval a nasel radic LCD na adrese 0x3F
--------------------
poznamky:
- radic funguje korektne s display 1602 a 2004
- umi zapinat/vypinat podsviceni LCD
- funguje i s displayem 1604, ale posledni dva radky nepozicuje kurzor korektne - tzn. ze pozice nula neni levy kraj LCD ale nekde uprostred. Lze to "ochcat" pozicovanim do zapornych cisel :)
- knihovnu pouzivam "<LiquidCrystal_I2C.h>" z http://www.dfrobot.com/wiki/index.php?t ... 02_Module_(SKU:_DFR0063)

kod:
- pripsal jsem si funkce pro vypis ruzne zarovnaneho textu:

void LCDnastred(int Radek,String Text) {
float kurzor=(LCDcols/2)-(Text.length()/2);
if(Text.length() % 2 != 0)
kurzor=--kurzor;
lcd.setCursor(kurzor, Radek);
lcd.print(Text);
}
void LCDvlevo(int Radek,String Text) {
int kurzor=0;
lcd.setCursor(kurzor, Radek);
lcd.print(Text);
}
void LCDvpravo(int Radek,String Text) {
int kurzor=LCDcols-Text.length();
lcd.setCursor(kurzor, Radek);
lcd.print(Text);
}

- vyzaduje definici displaye
const int LCDcols=20;
const int LCDrows=4;
LiquidCrystal_I2C lcd(0x3F,LCDcols,LCDrows);

a pouziva se treba takhle:
Hodiny = DveCisla(hour()) + BlikString + DveCisla(minute()) + BlikString + DveCisla(second());
LCDnastred(1,Hodiny); //vypise na stred prvniho radku aktualni cas

LCDvlevo(0,CZdny[weekday()]); //vypise zleva na druhy radek cesky nazev dne v tydnu
Datum=DveCisla(day())+"/"+DveCisla(month())+"/"+year();
LCDvpravo(0,Datum); //vypise na druhy radek datum zarovnane vpravo
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2494 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 8622 )

Arduino & zmateny DS1302 
- Arduino
Napsal Administrator
odkaz:
http://playground.arduino.cc/Main/DS1302RTC

Modul jsem pripojil na 3,3V z Arduina (5V uz mam obsazeno displayem). Po propojeni a prvnim nastaveni casu vse fungovalo bezvadne. Do doby, nez jsem si rekl, ze by bylo fajn vymenit knoflikovou baterku od cinana za nejakou od lepsiho cinana.

V te chvili zaclo peklo. Obvod se vynuloval (to jsem cekal), ale uz neslo nastavit novy cas. Jen jednou se mi podarilo nastavit nejakou zahadnou hodnotu z daleke budoucnosti. Po nekolika hodinach experimentovani s ruznymi DS1302 knihovnami (nasel jsem minimalne 4 verze) a zkousenim inicializaci v ruznych rezimech a cisteni kodu jsem nakonec zustal v tak osekanem kodu, ze se display vubec nepouzival. Takze jsem ho odpojil a napajeni RTC modulu pripojil na 5V.

Ano, jsem debil. Sice jsem v dokumentaci kouknul na zacatek, kde vyrobce tvrdi ze "2.0V to 5.5V Full Operation", ale uz ne na konec. Tam bych nasel podminku "VCC2 is greater than VCC1 + 0.2V". Pokud tato neplati, chova se DS1302 hodne zmatene. A nelze prenastavit cas. Teda ne na smysluplnou hodnotu...
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2236 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 8320 )

Dell Vostro 3550 - nefunkcni LCD po prechodu na Windows 10 
- Windows
Napsal Administrator
stav po upgradu na Win10:
- po startu se zobrazi logo BIOSu, obrazovku prihlaseni a po prihlaseni uz je na LCD jen cerna "nefunkcni" plocha. Zadny kurzor, nic nefunkcni. Po pripojeni externiho monitoru se na nem zobrazi funkcni lpocha windows, ale ve spravci zarizeni neni ovladac monitoru vubec zobrazen. Ani ve skrytych zarizenich.

oprava:
me po par minutach badani a hledani po internetu (nic pouzitelneho nenalezeno) pomohlo nainstalovat posledni ovladac pro chipset ze stranek Dellu (Intel HM67 Express Chipset Family Driver - R292253.exe) a posledni verze BIOSu (Version A12). Nevim co z toho pomohlo, instaloval jsem to najednou. Nejdriv ovladac, pak BIOS - BIOS si na konci automaticky bez ptani resetne system.

Snad to nekomu pomuze :)
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2295 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 7335 )

My Mi Cloud Services 
- Android
Napsal Administrator
https://i.mi.com/

atlas email/dlouhe heslo
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2375 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 8921 )

Slouceni mnoha VCF vizitek do jedne 
- Software
Napsal Administrator
Vhodne napriklad pokud vam stary telefon umoznuje pouze export vizitek jednotlive a v novem nechcete odklikavat nekolik stovek importu kontaktu po jednom. Import nefunguje na vsech telefonej, nektere nactou jen prvni nebo posledni vizitku ve sloucenem souboru.

Postup:
zkopirovat vsecny vizitky do spolecneho adresare, spustit DOS okno a zadat "copy *.vcf all.vcf"
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2313 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 2.9 / 1355 )

Jak zapnout automatické přihlášení do Windows 
- Windows
Napsal Administrator
- Win+R
- "control userpasswords2"
- označit uživatele který bude přihlášen automaticky
- odškrtnout "Před použitím bla bla..."
- 2x zadat heslo

přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2342 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 9149 )


<<První <Zpět | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Další> Poslední>>