Uprava Nokia handsfree špuntů na Samsung/Android standard 
- Hardware, Android
Napsal Administrator


Takže co s tím? Po odcvaknutí přední části krabičky s tlačítkem vykoukne tenhle tišťák:


1) seškrábat lak u země sluchátek a propojit zem mikrofonu a luchátek
2) odpájet odpor a propojit plošky cínem (ale možná to není potřeba)
3) přehodit zem mikrofonu (stínění) a plus mikrofonu (bílý)
4) odpojit zem sluchátek (tmavě zelený) a zlikvidovat (zaizolovat/ustřihnout/ohnout a přimáčknout pod tišťáček)


Tlačítko na Androidu funguje pro krátký stisk jako Play/Pause a dlouhým stiskem se aktivuje hlasové ovládání.
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre1675 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 13914 )

Oziveni (unbrick) CAT B15Q 
- Android
Napsal Administrator
vychozi stav: telefon po zapnuti pise ze aktualizuje aplikace, nicmene zde se zasekne na prvni(nebo druhe) aplikaci. Asi nasledek nepovedene aktualizace systemu (docela casty problem)
-----------------------------------

postup oziveni:
- nainstalovat na PC vcom drivery a posledni SPFlash
- vypnout telefon, vyndat baterii, zatim nepripojovat k PC (baterii celou dobu nevracet)
- pustit SPFlash, nacist "MT6582_Android_scatter", prejit do zalozky "Format", vybrat "Auto format flash" -> Start -> pripojit telefon k USB. SPFlash by mel po chvilce detekovat telefon a zacit pracovat.

1) nahrat vsechny partition z "original 1.1010" ROM (jak pro scatter, tak pro scatter_hidden_part)
a) zalozka "Download", vybrat "MT6582_Android_scatter", nastav "Download Only" a ve spodni tabulce dvojklik do bunky "Location" a vybrat spravnou partition. Zaskrtnout. Pro vsechny partitiony krome "CACHE" a "USERDATA". Zkontrolovat!
- Odpojit telefon
- stisknout "Download"
- zapojit telefon -> SPFlash by mel po chvilce detekovat telefon a zacit pracovat

b) opakovat postup od bodu a) i pro scatter "MT6582_Android_scatter_hidden_partitions"

// - telefon pote stale nepujde zapnout

2) nahrat RECOVERY z "1.1019.000 Recovery"
- postup jako v 1a), ale zaskrtnou a vybrat pouze Recovery z adresare "1.1019.000 Recovery"

3) odpojit telefon, vlozit baterii, jit do recovery (z vypnuteho stavu zapnout a drzet zapinaci a Vol+ po 2s, po rozsviceni obrazovky pustit zapinaci a dal drzet Vol+ ... to pustit az po nabootovani do Recovery)

4) v Recovery dat Wipe Data a pote Wipe cache (vyber jen pomoci Vol-, tlacitko Vol+ je pro potvrzeni!)

5) zapnout a nechat aktualizovat z "Nastaveni - O telefonu - Aktualizace systemu" - nejdriv na 1.1019.000, pak na 1.1032.000

// jednoduche, ze? Tri dny experimentovani s ruznymi postupy a ROM me to stalo! :)

------------------
download vseho potrebneho:
http://miradata.cz/Android/CAT_B15Q/CAT ... nbrick.zip
komentáře: 2 ( sb_view_counter_plural_pre44823 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 11992 )

Portable ADB a instalace APK z PC 
- Android
Napsal Administrator
K čemu to je dobré?
- například když si z Androidi ROM smažete aplikaci launcheru a pak se dostanete jen do nastavení (což vám k ničemu nebude :)

Co potřebuju?
- telefon s funkcnim Android systemem, nebo ADB klientem spustenym z recovery manageru
- v Androidim nastaveni povolene "ladeni USB" a system prenosu souboru prepnuty na MTP (v rezimu flashdisku se mi ADB klient nespojil s telefonem)
- balicek APK s aplikaci, kterou chceme nainstalovat v nejake rozumne ceste a s rozumnym nazvem (budeme ho prepisovat rucne)
- rozbaleny adresar s Portable ADB stazeny treba z http://miradata.cz/files/EZ-MiniADB.zip

Postup:
1) rozbalit adresar s ADB souboru treba do C:\
2) pripojit telefon USB kabelem k PC a nastavit podle bodu z "Co potrebuju"
3) prejmenovat stazene APK aplikace na kratky nazev a presunout do C: (napr. soubor "com.vyrobcesw.launcher-v4.x.x-42000-Android- 4.1.apk" prejmenovat na "nazev_apl.apk"
4) prejit do rozbaleneho adresare "c:\MiniADB" a spustit "runme.bat"
5) napsat do konzole prikaz "adb install C:\nazev_apl.apk" (bez uvozovek) + Enter

...a to je vse. Pokud jste udelali vse dobre, tak se aplikace nainstaluje do telefonu a po stisku home tlacitka jste v cerstve nainstalovanem launcheru. Pokud ne, zkontrolovat zda se zarizeni hlasi ve spravci zarizeni jako "AndroidADB" nebo nejake "MTP" zarizeni - pripadne nainstalovat spravne ovladace. Zkusit jine USB. Zkusit poprepinat rezimy pro USB pripojeni na telefonu. Modlit se.
----------------------
praci s ADB jsem castecne popisoval i tady:
Obnova (unbrick) G2 a jiných androidích telefonů v bootloopu s funkčním TWRP (ADB sideload)

komentáře: 2 ( sb_view_counter_plural_pre2259 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 11777 )

Android: Obnova dat ze souboru .BACKUP (Prestigio MultiPhone) = 7-Zip !!! 
- Android
Napsal Administrator
!!! nekupujte si nic znacky Prestigio, jsou to nejvetsi smejdy se kterejma jsem se kdy setkal !!!

Pokud tato rada prisla pozde, tak zde je postup jak se dostat ke svym datum.
---------------
Pribeh: Kolegyne donesla svuj Prestigio MultiPhone 5503DUO s tim, ze nejde zapnout. A chce z nej fotky. Telefon skutecne po zapnuti zobrazil par stranek bootovaci animace (reklamy) a pote zamrzl. Jedina moznost byla nabootovat do recovery konzole (nejaka cinska odnoz CWM) a tam udelat zalohu dat na SD kartu. Zaloha s nazvem "userdata_datum.backup" se vytvorila az na treti pokus. Jednou skoncila chybou, jednou bez chyby ale s podezrele malym souborem zalohy.

Takze zaloha hotova, zbytek bude sranda

Omyl.

Wipe cache - nepomohlo. Factory reset - taky ne.

Aha,ok kouknem po novem firmwaru. Na webu Prestigia byl ke stazeni novejsi firmware s tim, ze doporucujou udelat aktualizaci. Tak jo. Stazeno, flashnuto, telefon nabehl. Hura.

Po overeni funkcnosti telefonu pokus o vraceni dat ze zalohy. Ouha. V pameti neni misto. Smazani vseho co slo. V pameti neni misto. Hm, ze by v novem FW meli jine velikosti partition? Co ted? Po par minutach hledani na googlu jsem zjistil ze nejsem sam s timto problemem a ze soubory ".backup" neumi nikdo otevrit.

Zkusil jsem jeste kouknout na hlavicku souboru (zadna) a zkusit v nem najit hlavicky souboru jpeg (zda to neni jen vypis pameti). Nic. Ok, napiseme na support Prestigia.

Support uplne nepouzitelnej. Jak ceske zastoupeni, tak vyrobce.

--------------
No, po par tydnech jsem se k te zaloze zase dostal a zkusil otevrit nove nainstalovanym "7Zip"em. A hele! 7zip se do toho statecne pustil a zacal otvirat 1,6GB soubor. V nem byl dalsi archiv, tentokrat o velikosti 2,3GB. Dvojklik, dalsi dlouhe rozbalovani a vysledek. Adresarova struktura puvodniho Androidu!

Najit a vykopirovat fotky ze slozky "media/DCIM" uz bylo to nejmensi.

Takze reseni vasich problemu si rika 7-Zip.
www.7-zip.org
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2326 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  související odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 7873 )

My Mi Cloud Services 
- Android
Napsal Administrator
https://i.mi.com/

atlas email/dlouhe heslo
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2377 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 8931 )

Obnova (unbrick) G2 a jiných androidích telefonů v bootloopu s funkčním TWRP (ADB sideload) 
- Android
Napsal Administrator
Postup je psán pro LG G2, ale bude (myslím) použitelný na všech androidech s funkčním TWRP podporujícím funkcni "ADB sideload" (samozřejmě že názvy telefonů a flashované ROM se pak budou lišit)

Pokud by nekoho zajimalo, jak na "UNBRICK" telefonu s funkcnim TWRP (kam napriklad jen nemate jak nahrat puvodni zalohu, nebo novou ROMku), tak je to relativne jednoducha zalezitost. Vcera jsem to resil kamosovi, kteremu tady (= Androidforum.cz, sekce LG G2) odbornici tvrdili ze jedina moznost jsou anglicke XP SP3 a podobne bludy.

Takze v kostce:
----------------------
1) reboot do TWRP

2) v TWRP vybrat: Advanced -> Sideload ADB

3) pripojit telefon k PC (melo by to fungovat na vsech Windows, me to jelo na W7 64bit)

4) kouknout do spravce zarizeni, zda vidi ADB driver - pokud vidi jen "g2" jako nezname zarizeni tak vybrat aktualizovat ovladac, zvolit rucne a ukazat mu cestu do rozbaleneho adresare s ovladaci. Ja pouzil nejake linkovane v jinem foru, jen jsem v nich upravil .inf soubor, ktery by pak mel podporovat prave sideload rezim. Ale mozna to bude fungovat i s normalnima ADB ovladacema. Pro dalsi postup je podminka mit ve spravci zarizeni zarizeni nazvane nejak jako "ADB něco něco". Ovladace ktere jsem pouzil pro G2 jsem uploadnul sem: http://miradata.cz/Android/LG_G2/usb_driver_(ADB_sideload).zip

5) presunout se do nejakeho adresare, kde mame soubor ADB.exe (pravdepodobne nejaky ze ktereho jsme delali root, nebo flashovali ROMku - pripadne si ho stahnete) a otevreme v nem prikazove okno. Na to v cistych windows funguje zkratka Shift+PravaKrysa a "zde otevrit prikazove okno"

6) zkusime zda ADB vidi nase zarizeni prikazem: "ADB devices", ktery nam vypise pripojene zarizeni (jako hexa retezec) s poznamkou "sideload"

7) do adresare odkud spoustime ADB zkopirujem ZIP soubor s ROMkou (softwarem), který chceme flashnout a pro snazsi praci ho prejmenujeme třeba na "ROM.zip" (ja pouzil pro G2 "pa_g2-4.0-BETA-20131224-d802.zip", pro jiné telefony jinou ROM a pokud máte funkční instalační ZIP softwaru kterým jste telefon přizabili, tak stačí ten)

8) flashneme soubor do telefonu prikazem: "ADB sideload ROM.zip"

... a ted uz jen koukat jak se prenasi ZIP do telefonu a po prenosu ho TWRP automaticky nainstaluje. Tot vse.
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre3026 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 998 )

Root tabletu OV-SteelCore 8 (chip RK3066 2x1,6GHz, RK30 board, Android 4.1.1 JB) 
- Android
Napsal Administrator
Důvod koupě: - mamka nutně potřebovala tablet (hry na pididispleji Xperie Mini nesvědčili jejímu vetchému zraku)

Plusy (a mínusy o kterých jsem předem nevěděl)
+ rozumný poměr cena/výkon (cca.3600Kč)
+ slušivý hliníkový skelet
+ poměrně nový OS - Android 4.1.1 JB
+ display 4:3, miniHDMI
+ softwarová podpora 3G/USB modemu a LAN/USB adapteru
+ USB OTG(On-The-Go = lze připojit myš, klávesnici, flashdisk, externí harddisk - pokud má vlastní zdroj,...)

+- akumulátor tak na 5-6h nepřetržitého používání

- těžký, při delším držení nepohodlné (nutno používat dodaný obal jako stojánek)
- slabší citlivost na WiFi signál (obecně problém kovových skeletů)
- nelze dobíjet z USB (vyžaduje nabíječku 5V/2A s Jackem cca. 2,5mm)
- nemá rootnutej systém (tak nějak jsem u polského tabletu ten root čekal :)

Technické parametry:
Zařízení: OV-SteelCore8
Systém: Android 4.1.1 build "eng.root.20121205.114702"
CPU: Cortex A9, RK3066, 2x 1.6 GHz, 40nm (ARM v7 NEON)
GPU: Mali400 MP4 (4 jadra)
Displej: 8", 1024x768 IPS (4:3)
RAM: 1GB DDR3
Zabudovaná paměť: 8GB (z toho 5,3GB dostupných)
Další: Wifi, MicroUSB, MicroHDMI, MicroSD card slot, 2x Fotoaparát (0.3MP + 2.0MP), G-Sensor, 3,5mm konektor pro sluchátka, HW tlačítka pro hlasitost + vypínač + reset

Zabudovaná baterie: 3800mAh

Po dvou dnech používání:
Zatím celkem spokojenost. Tablet je svižný, vše zatím funguje jak má. Display ujde - podsvícení ok, vadné pixely nula, folie nalepena výrobcem, citlivost na dotek střední. Jediné co mi chybělo ke štěstí byl root přístup, abych mohl vyházet pro nového majitele nepotřebné či nefunkční aplikace (např. čtečka eknih neschopná změnit kódovou stránku, čili s češtinou nepoužitelná) a "zvětšit paměť" o exFAT3 partition vytvořenou na kartě.

A teď konečně jak to rootnout
Věnoval jsem zkoušení a hledání minimálně čtyři hodiny, takže snad tohle někomu pomůže. Aplikace "SuperOneClickv2.3.3" nefunguje vůbec. Její upravená verze SuperOneClickv2.3.3-ShortFuse Modded" proběhne a napíše že root proběhl v pořádku, ale kecá. Možná to bude umět nějaká další verze, nebo jsem něco dělal blbě - ale pro mě byli použitelné leda jako instalátor ADB ovladačů pro tablet - záložka "Advanced"-> Check drivers a pak odklikat instalaci univerzálního ovladače. Po prvním připojení k Win7 64bit se totiž windowsum ovladač automaticky nainstalovat nepodařilo.

Takže máme ovladač nainstalovaný a tablet připojený k počítači je ve správci zařízení vidět jako "Android Composite ADB Interface". Pokud jste předtím experimentovali se SuperOneClickem ci jiným softem, koukněte i do správce úloh a pozabíjejte procesy "ADB.exe".

Dalším krokem je stáhnout si soubor TPSarky-VonDroid-Root.rar a rozbalit. Z rozbalené složky spustit soubor "TPSparkyRoot.bat" a řídit se pokyny na obrazovce. Program několikrát sám resetuje tablet a po vás bude většinou jen chtít, abyste poté co tablet znovu naběhne stiskli mezerník a on mohl pokračovat v činnosti. A těsně před koncem procedury bude chtít abyste zkontrolovali stav přístupu, konkreétně jestli se o rádek výš ve výpise objevilo "0/root". Pokud ano, pokračujete mezerníkem, pokud ne zkuste začít celý process od začátku.

A to je vše, přátelé. Po posledním stisku mezerníku se již jen nainstalují programy SuperSU a RootExplorer. V mém případě se i přes to, že během procesu dávka párkrát vypsala, že někam nemá přístup, vše povedlo hned napoprvé a tablet již vypisuje status "Rooted" i v RootChecker(GooglePlay) aplikaci. A vše funguje tak jak má. Děkuji za pozornost.
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre1377 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 1542 )


| 1 |