Nefunkcni Skype mikrofon ve Win10 - vyreseno 
Dlouhou dobu jsem resil problem s mikrofonem ve Skypu na mamcine pocitaci. Nejakou dobu vse fungovalo a pak asi po nejake aktualizace Windows ticho. Mikrofon prokazatelne funkcni (pravy klik na reprak u hodin - Otevrit nastaveni zvuku -> Zvuk -> Zadavani -> Vlastnosti zarizeni -> karta "Poslouchat" a zaskrtnout "Poslouchat toto zarizeni". Pak z repraku slysite zvuk zachyceny mikrofonem. Bacha na zpetnou vazbu - piska, svine :) a Skype ho sice vidi v zarizenich a dovoli jeho vyber, ale neni schopnej z neho zachytavat zvuk.

Internet je plny rad, ale na reseni jsem prisel v podstate omylem. Po opakovane preinstalaci Skypu (1x pomohlo, za mesic uz nikoliv), zkousce jine zvukovky (nepomohlo) jsem pro overeni funkce nainstaloval ze Store aplikaci "Zaznam zvuku" (nebo tak nejak).

A az ta me dokazala prepnout do nabidky soukromi (Nastaveni -> Soukromi -> Mikrofon), kde se da jednotlivym aplikacim povolit pristup k mikrofonu! To ze ovladaci panel po prepnuti u kazde aplikace zamrzne a je potreba ho pres spravce souboru killnout a znova spustit je uz jen drobna otrava. Asi vlastnost.

Komentáře

Vložit komentář
Vyplňte formulář níže a přidejte váš vlastní komentář.









Vložit:






Schvalování je na tomto blogu aktivní. Váš záznam potřebuje kontrolu administrátora předtím, než se zveřejní.