Alarm iGET SECURITY M3 - prvni dojmy = NEBRAT 
Sobota, 30.leden, 2016, 19:22 - Hardware
Prvni dojmy po rozbaleni a zapojeni tohoto alarmu:
Klady:
- cena
- vzhled a ceske prostredi
- moznost nastavit pres PC

Zapory:
- alarm nekontroluje pri zapnuti sparovana cidla (pokud by je nekdo vypnul/znicil, alarm to nijak nepozna a bez upozorneni se aktivuje.
- zcela v rozporu s popisem vyrobku dodane PIR ani magneticke senzory nemaji ZADNOU ochranu proti sabotazi !!! (takze v nich mohu pri vypnutem alarmu (disarm) klidne poskodit snimace a alarm po aktivaci nic nepozna). Pritom v popisu alarmu jasne stoji: "Každý z detektorů obsahuje ochranu proti sabotáži, o které ihned informuje alarm iGET SECURITY M3."
- Aplikace pro nastaveni (Android) neumi pri pridani alarmu z neho nacist nastaveni a sparovana zarizeni. Pri instalaci na jiny telefon/tablet je nutne vse parovat znova i pres to, ze hlavni jednotka alarmu si vse pamatuje.
- otresove cidlo hlavni jednotky alarmu je znacne necitlive - spusti az pri hodne silnem otresu/uderu. Pripadny zlodej tak muze hlavni jednotku snadno sundat ze zdi a vypinacem na zadni strane deaktivovat.
-----------------------
proste to je spis takova imitace alarmu, aby mel clovek dobrej pocit ze "neco" ma. Zatim jsem ho vratil do krabice a mam jeste v planu vyzkouset zaruseni pasma 433Mhz (komunikace cidel s jednotkou) a pasma GSM (komunikace jednotky s majitelem).
Na druhy bod v zaporech mi totiz podpora produktu odpovedela: "pozor ochrana proti sabotáži takto nefunguje, ochrana proti sabotáži je zde brána při zarušení GSM signálu."

Tak na to jsem teda zvedavej :)
-----------------------
holt si budu muset vyrobit alarm vlastni. Hlavni jednotkou bude Arduino s GSM nastavbou a cidla budou komunikovat bud pres 433MHz, nebo 2,4GHz. Zatim testuji ruzne cinske RF komunikacni moduly a anteny...

Komentáře

Defo 
Zdravím. Jsou nějaké nové zkušenosti? Zkoušel někdo připojení kamery k systému? Zajímá mě, zda si poradí s neveřejnou ip adresou wifi routeru...

Administrator (Mira) 
Na doma asi jo. I kdyz furt je tu riziko, ze kdyz nektere cidlo prestane fungovat z jineho duvodu nez slaba baterie (coz by mel alarm nahlasit predem), tak to nepoznate do doby, nez vas vykradou :)

Jen k nemu zatim nejsou dostupne dalsi senzory - a treba kourovy nebo detektor plynu by se hodili.

Zarusit 433MHz je jeste mnohem snazsi nez GSM/GPS. Zkusim ho zase vybalit a testnout ty slabe baterie a ruseni... Nekdy v tydnu.

Radon 
takže pokud ten alarm chci na doma, kde mně těžko někdo poškodí čidla, tak by mohl vyhovovat? Akorát to zarušení komunikace bych uvítal, nevím sice jak jsou dostupné rušičky pro pásmo 433MHz, viděl jsem ale levné rušičky GSM signálu.

Vložit komentář
Vyplňte formulář níže a přidejte váš vlastní komentář.









Vložit:






Schvalování je na tomto blogu aktivní. Váš záznam potřebuje kontrolu administrátora předtím, než se zveřejní.