Android: Obnova dat ze souboru .BACKUP (Prestigio MultiPhone) = 7-Zip !!! 
!!! nekupujte si nic znacky Prestigio, jsou to nejvetsi smejdy se kterejma jsem se kdy setkal !!!

Pokud tato rada prisla pozde, tak zde je postup jak se dostat ke svym datum.
---------------
Pribeh: Kolegyne donesla svuj Prestigio MultiPhone 5503DUO s tim, ze nejde zapnout. A chce z nej fotky. Telefon skutecne po zapnuti zobrazil par stranek bootovaci animace (reklamy) a pote zamrzl. Jedina moznost byla nabootovat do recovery konzole (nejaka cinska odnoz CWM) a tam udelat zalohu dat na SD kartu. Zaloha s nazvem "userdata_datum.backup" se vytvorila az na treti pokus. Jednou skoncila chybou, jednou bez chyby ale s podezrele malym souborem zalohy.

Takze zaloha hotova, zbytek bude sranda

Omyl.

Wipe cache - nepomohlo. Factory reset - taky ne.

Aha,ok kouknem po novem firmwaru. Na webu Prestigia byl ke stazeni novejsi firmware s tim, ze doporucujou udelat aktualizaci. Tak jo. Stazeno, flashnuto, telefon nabehl. Hura.

Po overeni funkcnosti telefonu pokus o vraceni dat ze zalohy. Ouha. V pameti neni misto. Smazani vseho co slo. V pameti neni misto. Hm, ze by v novem FW meli jine velikosti partition? Co ted? Po par minutach hledani na googlu jsem zjistil ze nejsem sam s timto problemem a ze soubory ".backup" neumi nikdo otevrit.

Zkusil jsem jeste kouknout na hlavicku souboru (zadna) a zkusit v nem najit hlavicky souboru jpeg (zda to neni jen vypis pameti). Nic. Ok, napiseme na support Prestigia.

Support uplne nepouzitelnej. Jak ceske zastoupeni, tak vyrobce.

--------------
No, po par tydnech jsem se k te zaloze zase dostal a zkusil otevrit nove nainstalovanym "7Zip"em. A hele! 7zip se do toho statecne pustil a zacal otvirat 1,6GB soubor. V nem byl dalsi archiv, tentokrat o velikosti 2,3GB. Dvojklik, dalsi dlouhe rozbalovani a vysledek. Adresarova struktura puvodniho Androidu!

Najit a vykopirovat fotky ze slozky "media/DCIM" uz bylo to nejmensi.

Takze reseni vasich problemu si rika 7-Zip.
www.7-zip.org

Komentáře

Vložit komentář
Vyplňte formulář níže a přidejte váš vlastní komentář.









Vložit:






Schvalování je na tomto blogu aktivní. Váš záznam potřebuje kontrolu administrátora předtím, než se zveřejní.