Arduino & zmateny DS1302 
odkaz:
http://playground.arduino.cc/Main/DS1302RTC

Modul jsem pripojil na 3,3V z Arduina (5V uz mam obsazeno displayem). Po propojeni a prvnim nastaveni casu vse fungovalo bezvadne. Do doby, nez jsem si rekl, ze by bylo fajn vymenit knoflikovou baterku od cinana za nejakou od lepsiho cinana.

V te chvili zaclo peklo. Obvod se vynuloval (to jsem cekal), ale uz neslo nastavit novy cas. Jen jednou se mi podarilo nastavit nejakou zahadnou hodnotu z daleke budoucnosti. Po nekolika hodinach experimentovani s ruznymi DS1302 knihovnami (nasel jsem minimalne 4 verze) a zkousenim inicializaci v ruznych rezimech a cisteni kodu jsem nakonec zustal v tak osekanem kodu, ze se display vubec nepouzival. Takze jsem ho odpojil a napajeni RTC modulu pripojil na 5V.

Ano, jsem debil. Sice jsem v dokumentaci kouknul na zacatek, kde vyrobce tvrdi ze "2.0V to 5.5V Full Operation", ale uz ne na konec. Tam bych nasel podminku "VCC2 is greater than VCC1 + 0.2V". Pokud tato neplati, chova se DS1302 hodne zmatene. A nelze prenastavit cas. Teda ne na smysluplnou hodnotu...

Komentáře

Vložit komentář
Vyplňte formulář níže a přidejte váš vlastní komentář.









Vložit:






Schvalování je na tomto blogu aktivní. Váš záznam potřebuje kontrolu administrátora předtím, než se zveřejní.