Počítače... 
- Obrázky
Napsal Administrator

přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2335 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 5101 )

Evolve Trinity a kamera - první zkušenosti 
- Hardware
Napsal Administrator
Kameru jsem pořídil robustnější s IR přisvícením. Flajzar ji označuje FK9B.

Obrázek a parametry:


- CMOS senzor
- 380TV řádků
- nastavitelné zaostření
- napájení 9 - 12V / 80mA
- rozměry prům. 43mm x 70mm
- pracovní teplota -10°C až +45°C
- výkonné infradiody pro noční vidění do vzdálenosti 3 - 5metrů


Vybral jsem tohle provedeni proto, že po vyzkoušení funkčnosti záznamu pořídím nějakou kvalitnější (a menší a lehčí) CCD kameru a tahle skončí jako couvací na autě, nebo před zahradní brankou.

První videa (XviD, 640x480, 30FPS, odstraněná audio stopa):
- pohled z okna (5MB)
- zkouška rychlého přechodu světlo-tma (2MB)
- zkouška rychlého přechodu tma-světlo (2MB)

Provizorní připevnění kamery v autě:

(foceno Trinity přehrávačem, byl jsem línej vyndavat foťák :)

Video z cesty do práce
video v původním formátu, bez zvuku (11MB)
- problikávání červené barvy ve spodní části obrazu (dobře viditelné na začátku videa) je způsobenu zapínáním přisvětlovacích IR LEDek při dopadu stínu stromů. Budu je muset odpojit.
- obraz by mohl být lepší, hrál jsem si se zaostřováním a nastavil moc krátkou vzdálenost, asi 3-4m. Ideální bude tak 10m.
- mírně tónované sklo a odlesky na něm taky moc kvalitě nepřidali. Na nárazníku jí bude líp :)
- předělám držák, přísavka nad kamerou pak trošku eliminuje vertikální pohupování - i když to zas tolik nevadilo. A kdyby nebyl vidět kousek přístrojovky, tak si ani nevšimnete.


Závěr
- Trinity splnil očekávání, obraz se netrhá a video se zvukem o délce 17 minut zabírá 215MB. Už se těším na nějakou lepší CCD kameru

Dodatek
- musel jsem odstranit audiostopu z videí. MPC to přehrává bez problému, ale WMP se chová...ehm...podivně. Pokud ho spustím z Total Commandera, tak prostě TC ukončí a dělá jako by se nic nestalo :) Při spuštění z prohlížeče se vzteká že nemá audiokodek. Nebudu to řešit, stejně tam žádné audio nahrané není...

Dodatek 2
- tak ten nablblej WMP spuštěnej z prohlížeče kliknutím na odkaz nepřehraje ani video, přitom to samé z disku přehraje. Copak jsou to dva různé přehrávače? Prostě si to budete muset nejdřív uložit, kdo se chcete kouknout.
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2512 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  související odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 4569 )

Zaměstnání jako správce majáku? Děkuji, myslím že ne. 
- Arduino
Napsal Administrator

přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2244 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 5768 )

MP4 přehrávač Evolve Trinity 4GB - první dojmy 
- Hardware
Napsal Administrator

Pár keců od prodejce (z www.evolve.cz):
Unikátní multimediální video přehrávač pro Vaše DivX filmy! Celokovové tělo obsahuje 4GB flash paměti, kterou lze snadno rozšířit miniSD kartou nebo microSD (s adaptérem) s kapacitou až 2GB. Špičkový 3" (7,62cm) TFT displej s rozlišením 320*240 a 262 000 barvami plynule přehrává DivX/XviD filmy (vynikajících 30 snímků za sekundu) bez nutnosti konverze externím software. Přehrávač dále nabízí digitální fotoaparát (2 Mpx/4násobný zoom), digitální kameru, reproduktor, záznamník a FM rádio. Ovládání Vám usnadní přehledné animované české menu. Pokud chcete sledovat film na Vaší televizi třeba na chatě, připojte jednoduše Trinity pomocí dodávaného AV kabelu a pustťe si film! Exkluzivní možnost AV záznamu z něj činí vynikajícího pomocníka pro záznam Vašich DVD filmů nebo třeba pro záznam z DVB-T přijímače. Podporuje prohlížení fotografií a přehrávání flash animací. S Trinity se nebudete nikdy nudit - zahrajte si třeba hry, podporuje formát NES (na internetu je množství her ke stažení). Podporuje formáty DivX/AVI/ASF/MP3/WMA/WAV/JPEG/GIF/PNG/BMP, jako doplňkové funkce můžete využít E-book, kalkulačku, kalendář nebo hodiny. Balení obsahuje přehrávač, stereo sluchátka, AV kabel, USB kabel, napájecí adaptér, ochranný obal pro přenášení, český manuál a je dodáván v krabičce s českým popisem. Rozměry: 95 mm x 55 mm x 13 mm Hmotnost: cca 100 g. Cena bratru lidová 2800,- s daní.

Můj dodatek:
Tenhle přehrávač jsem si nepořídil kvůli koukání na filmy ani poslouchání hudby. Hlavním lákadlem pro mě byla možnost nahrávat zvuk a video z AV vstupu. Prostě připojim kamerku za pár stováků a mám set v ceně několikanásobně vyšší. Takové video z kamery na předním nárazníku auta, nebo helmě motorkáře má svoje kouzlo. Pokud se však někdo rozhodujete pro koupi, trošku tu zrecenzuju i ostatní funkce.

Rozbor a plusy s mínusy:
"Celokovové tělo obsahuje..."
+ celokovové tělo (leštěné a elegantní, vypadá že něco vydrží)
- zjistit vaše otisky prstů nebude problém ani pro detektiva amatéra

Číst dále...
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre3124 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 4111 )

Jeho problém... 
- Vtipy
Napsal Administrator
Dvaja kamaráti sa rozprávajú pri pive:
- Ja som si za tisíc dolárov prenajal chlapíka, ktorý si robí starosti za mňa.
- Hej? A kde na to zoberieš peniaze?
- To je jeho problém!

přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2307 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 5072 )

Deset rad pro dívky 
- Arduino
Napsal Administrator
1. Predevsim si vyjasnete, chcete-li mit mileho pouze pro sebe, nebo jste ochotna delit se o jeho prizen s pocitacem. V prvnim pripade nebude mit vas vztah dlouheho trvani, v druhem pripade se pripravte na zivot plny kompromisu.
2. Milujete-li uz parana a zda se vam, ze kvuli hrani vas zanedbava, nikdy nestavte otazku - budto ja, nebo pocitac. Mnohe lasky uz takto skoncily pote, co pocitac triumfoval.
3. Od parby odlakate parana predevsim svudnosti a krasou. Sledujte tedy pozorne modni casopisy, televizni reklamy, nebo se poradte s doktorem Radimem Uzlem. Nezapusobite-li pak na sveho parana navzdory tomu, ze ostatni muzska cast vaseho okoli hori touhou, zasadne vec nereste pokusem o sebevrazdu. Takto otrly paran by si ji totiz vubec nemusel vsimnout.
4. Vyuzijte vzacnych okamziku, kdy vas mily prece jen pociti touhu zabyvat se necim jinym nez parbou. to je vase sance vychovne zapusobit. Ackoliv byste i sama zmirala touhou, usednete ostentativne k pocitaci, hrejte tu nejstupidnejsi hru, kterou znate, a nevsimejte si milostnych dotyku partnera. Vnimavy paran pochopi, a pokud ne, stejne je vse ztraceno a vy okamzite navrhnete rozchod.
5. O pocitaci mluvte zasadne s uctou, nechcete-li, aby vas mily zacal premyslet o rozchodu z duvodu vasi bezcitnosti k milovanemu stroji. Nezaskodi proto prohodit vzdy ve vhodne chvili nekolik hezkych slov na adresu pocitace. Nabizi se predevsim slovnik prvorepublikovych filmu, napr. drahousku, ty dnes bajecne vypadas, nebo darling, tobe to ohromne slusi. Sveho mileho tim dojmete k slzam.
6. Krici-li vas milovany desem ze sna, zasadne mu nerikejte vety jako - to mas z toho, ze porad hrajes ty prisernosti. Misto toho jej nezne uklidnete, presvedcte jej, ze jste u neho a ze na neho mutanti nemuzou, protoze je k nemu nepustite. Vyplaci se drzet pri tom chudaka parana za ruku, dokud neusne.
7. Presvedcuji-li vas kamaradky nebo kolegyne o bezperspektivnosti vztahu s paranem, nepodlehejte. Vezte, ze paran byva vetsinou vernym partnerem, nebot ma cas sotva na vas, vetsinou nepije, nebot sedi u pocitace, nekouri, protoze prsty musi mit neustale ve strehu.
8. Pro utuzeni lasky s paranem je nutne, aby mel pocit jistoty a dokonale psychicke i fyzicke kondice. Proto je treba vcas pripravit kavu ci jine obcerstveni a sevirovat mu je k pocitaci pokud mozno tak, aby paran byl minimalne rusen. Chcete-li mu neco nezbytne sdelit, ucinte tak septem a pokud mozno strucne. Vezte, ze u pocitace trpi nesmirne paranova pater. Vhodna masaz mu ulevi a on se vam odmeni pohledem plnym lasky zamerenym na monitor.
9. Pri uklidu zasadne zacinejte otirat prach na pocitaci. Vas chlapec to oceni.
10. Neni krasnejsi chvilka v citovem souzneni s paranem nez tiche usednuti za jeho zady, kdyz zrovna pari obtizny level. Spitnete-li pri tom chvilkami obdivne - nevzdavej to, milovany, ty to dokazes a podobne, muze se stat, ze paran v navalu citu vypne stroj a zmeni se razem ve vasniveho milence. Teto situace je treba maximalne vyuzit.

přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2435 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 5420 )

Přehled nejdůležitějších historických událostí 
- Vtipy
Napsal Administrator
3050 př.n.l - Jeden Sumeřan vynalezl kolo. Do týdne byl nápad ukraden a zduplikovan dalšími Sumeřany, čímž byl do budoucna dán základ obchodní etice.

2900 př.n.l. - Podiv nad tím, proč Egyptani nazvali tu novou věc "Sfinga" se stal prvním ze sedmi divů světa.

1850 př.n.l. - Britoni prohlásili operaci Stonehenge za úspěch. Konečně se jim podařilo ty šutráky seskupit v dostatečně nesmyslném tvaru, aby tím dokázali vědce mást po celá staletí.

1785 př.n.l. - První kalendář, sestávající z roku s 354mi dny, byl představen Babylonskými vědci.

1768 př.n.l. - Babyloňané zjistili, že je něco špatně, když zima začala v červnu.

Číst dále...
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre3075 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 5021 )

Poslední věty před smrtí 
- Vtipy
Napsal Administrator
Jé, hele, plave k nám krokodýl.

Sleduj mistra světa v potápění v akci.

Já, že nestopnu vlak? Dívej se a uč se.

Seš trochu tlustá.

To by mělo zajímalo, kde má to medvídě mámu?

Tak brzdy jsou hotové, jedu je vyzkoušet.

Pojďme na něj, vždyť je sám.

Dnes jsem si padák složil sám.

Na to jak jseš ožralej řídíš docela dobře.

Neboj se, není nabitá.

Žádný strach, chlapi, to je nulák.

přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2343 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 5175 )

Rozměry pneumatik - konečně jasno 
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2283 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 265 )

Nejlepší offroad je služebák 
- Hlášky dne
Napsal Administrator
"Nejlepší offroad je služebák"

- Sybok_ok, klub Auto, www.Lopuch.cz

přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2320 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 709 )


<<První <Zpět | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |