Windows 7 - Službě Služba Profil uživatele se nepodařilo přihlášení. Nelze načíst profil uživatele. 
- Windows
Napsal Administrator
1) Win+R - Regedit: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList

2) Zalohovat vetev "ProfileList" (oznacit a Soubor -> exportovat)

3) V navigačním podokně vyhledejte složku, jejíž název začíná řetězcem S-1-5 (klíč SID), za nímž následuje dlouhé číslo.
Klikněte na každou složku S-1-5, v podokně podrobností vyhledejte položku ProfileImagePath a pak dvojím kliknutím ověřte, že toto je profil uživatelského účtu, u něhož dochází k této chybě.

4) pokud existuje slozka koncici .bak, prejmenovat originalni na jinou a pak .bak slozku na originalni (smazanim pripony .bak)

5) Pokud najdete pouze jednu složku s názvem S-1-5, po kterém následuje dlouhé číslo a který končí příponou .bak: odstranit priponu .bak

6) V podokně podrobností dvakrát klikněte na složku účtu, a nastavit RefCount=0 a State=0 (asi ani neni nutne, me stacilo obnovit vetev z .bak zalohy)
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2660 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 1221 )

Windows - zapnutí NumLock před přihlášením uživatele 
- Windows
Napsal Administrator
Chcete-li zapnout klávesu NUM LOCK před přihlášením uživatele, postupujte takto:
Spusťte Editor registru.
Přejděte na položku
HKEY_USERS\.Default\Control Panel\Keyboard
.
Změňte hodnotu položky InitialKeyboardIndicators z 0 na 2.
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2506 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 1146 )

Protiteroristické cvičení SAS, Parachute Regimentu a Londýnské Metropolitní policie 
- Vtipy
Napsal Administrator
Po společném velkém protiteroristickém cvičení SAS, Parachute Regimentu a Londýnské Metropolitní policie společný štáb rozhodl, že všechny týmy absolvují společný pobyt v přírodě spojený s teambuildingem, aby se mezi nimi podnítila soutěživost a utužila spolupráce.
První večer se celá skupina utáboří u lesa a instruktor zadá první úkol: Vyrazit do lesa a přinést zpátky zajíce k večeři.
Jako první startují muži z SAS. Zmizí v lese, po pěti minutách tlumeně štěkne Heckler u. Koch, za další minutu jsou zpátky v táboře a přinášejí zajíce čistě střeleného mezi oči. Rozhodčí cvičení září spokojeností.
Jako druzí jdou do akce výsadkáři. Dopijí pivo, namalují si obličeje, nasadí bodáky, sundají transportní pojistky z granátů a s řevem vyrazí do lesa. Další hodinu se ze všech stran ozývají dávky z útočných pušek i kulometů, výbuchy granátů, tu a tam lesem prskne světlice, po hodině se poněkud očazení výsadkáři utahaně trousí z lesa a hrdě vlečou zuhelnatělé a rozstřílené cosi, co se podle uší podaří identifikovat jako zajíce. Rozhodčí sice brblá, že to možná bylo poněkud zdlouhavé a hlučné, ale co naplat, úkol je splněn.
Poslední vyrážejí policisté - s sebou si berou kelímky s kávou, sáčky s koblížky a volným krokem se loudají do lesa. Zbytek noci se pak po rádiových vlnách nesou hlášení stylu "...podezřelý právě zabočil doprava k pasece..." "Prchající spatřen, voláme všechny hlídky v oblasti...", až se ráno sejdou všichni v táboře, mokří, nevyspalí a špinaví, a mezi sebou vedou v poutech veverku.
Rozhodčí si ji užasle prohlíží: "No, pánové, možná jsme si nerozuměli, já po vás chtěl zajíce, tohle je veverka, zkuste to ještě jednou!"
Policisté znovu otráveně zalezou do lesa, hodinu nic... dvě hodiny nic... půl dne nic... Nakonec se objeví až další den ráno a opět vedou veverku, tentokrát ve značně zuboženém stavu - vyražené zuby, monokl pod okem, natržený ocásek...
Rozhodčí vztekle vyštěkne: "To si snad děláte srandu, dvakrát jsem vám říkal ať přinesete zajíce a podruhé mi strkáte veverku!"
Vtom jeden policista zkroutí veverce přední tlapku za záda a veverka zaúpí: "Jsem zajíc, vole! Jasně, jsem zajíc!"
1 komentář ( sb_view_counter_plural_pre2621 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 1342 )

Jak vytvořit zástupce internetové stránky jako soubor 
- Software
Napsal Administrator
Vytvoříme nový (textový) soubor s následujícím obsahem a uložíme s příponou .url

Krátká verze:

[InternetShortcut]
URL=http://blog.miradata.cz/


Všechny možnosti:

[InternetShortcut]
URL=http://blog.miradata.cz/
WorkingDirectory=C:\WINDOWS\
ShowCommand=7
IconIndex=1
IconFile=C:\WINDOWS\SYSTEM\url.dll
Modified=20F06BA06D07BD014D
HotKey=1601


V kostce:
URL= adresa kterou prohlížeč otevře
WorkingDirectory= pracovní adresář pro otevřenou stránku (IE ho ignoruje)
ShowCommand= (Nic) Otevře se normálně / 7 Minimalizovaně / 3 Maximalizovaně
IconIndex= pořadí ikony v IconFile, která bude zobrazena u zástupce
IconFile= soubor s ikonama (třeba C:\WINDOWS\SYSTEM\url.dll) Modified= "zašifrované" datum změny, podrobnosti v linku na konci
HotKey= klávesová zkratka pro spuštění odkazu, podrobnosti v linku na konci

Linky:
Původní článek: http://www.fmtz.com/formats/url-file-format/article
Záloha: An_Unofficial_Guide_to_the_URL_File_Format.pdf

přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2487 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 5886 )

Obnova (unbrick) G2 a jiných androidích telefonů v bootloopu s funkčním TWRP (ADB sideload) 
- Android
Napsal Administrator
Postup je psán pro LG G2, ale bude (myslím) použitelný na všech androidech s funkčním TWRP podporujícím funkcni "ADB sideload" (samozřejmě že názvy telefonů a flashované ROM se pak budou lišit)

Pokud by nekoho zajimalo, jak na "UNBRICK" telefonu s funkcnim TWRP (kam napriklad jen nemate jak nahrat puvodni zalohu, nebo novou ROMku), tak je to relativne jednoducha zalezitost. Vcera jsem to resil kamosovi, kteremu tady (= Androidforum.cz, sekce LG G2) odbornici tvrdili ze jedina moznost jsou anglicke XP SP3 a podobne bludy.

Takze v kostce:
----------------------
1) reboot do TWRP

2) v TWRP vybrat: Advanced -> Sideload ADB

3) pripojit telefon k PC (melo by to fungovat na vsech Windows, me to jelo na W7 64bit)

4) kouknout do spravce zarizeni, zda vidi ADB driver - pokud vidi jen "g2" jako nezname zarizeni tak vybrat aktualizovat ovladac, zvolit rucne a ukazat mu cestu do rozbaleneho adresare s ovladaci. Ja pouzil nejake linkovane v jinem foru, jen jsem v nich upravil .inf soubor, ktery by pak mel podporovat prave sideload rezim. Ale mozna to bude fungovat i s normalnima ADB ovladacema. Pro dalsi postup je podminka mit ve spravci zarizeni zarizeni nazvane nejak jako "ADB něco něco". Ovladace ktere jsem pouzil pro G2 jsem uploadnul sem: http://miradata.cz/Android/LG_G2/usb_driver_(ADB_sideload).zip

5) presunout se do nejakeho adresare, kde mame soubor ADB.exe (pravdepodobne nejaky ze ktereho jsme delali root, nebo flashovali ROMku - pripadne si ho stahnete) a otevreme v nem prikazove okno. Na to v cistych windows funguje zkratka Shift+PravaKrysa a "zde otevrit prikazove okno"

6) zkusime zda ADB vidi nase zarizeni prikazem: "ADB devices", ktery nam vypise pripojene zarizeni (jako hexa retezec) s poznamkou "sideload"

7) do adresare odkud spoustime ADB zkopirujem ZIP soubor s ROMkou (softwarem), který chceme flashnout a pro snazsi praci ho prejmenujeme třeba na "ROM.zip" (ja pouzil pro G2 "pa_g2-4.0-BETA-20131224-d802.zip", pro jiné telefony jinou ROM a pokud máte funkční instalační ZIP softwaru kterým jste telefon přizabili, tak stačí ten)

8) flashneme soubor do telefonu prikazem: "ADB sideload ROM.zip"

... a ted uz jen koukat jak se prenasi ZIP do telefonu a po prenosu ho TWRP automaticky nainstaluje. Tot vse.
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre3021 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 990 )

Problém s přihlášením k Seznam.cz v IE11 
- Software
Napsal Administrator
Problém:
Na počítači se nedá přihlásit k žádnému emailovému účtu na Seznam.cz (Na jiném PC vše funguje - čili heslo i jméno jsou prokazatelně správné)

Konfigurace: Windows 7 32bit, IE11

Nefunguje:
- vymazání cache, dat formulářů, atd.
- snížení úrovně zabezpečení

Funguje:
- vyjmutí serveru seznam.cz ze seznamu webů pro "kompatibilní zobrazení" (ať už je to cokoliv)

Jak:
- v IE otevřít nastavení (to zubaté kolečko vpravo nahoře) a kliknout na "Nastavení kompatibilního zobrazení". V seznamu bude "seznam.cz", ten označit a kliknout na Odebrat.
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2272 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 1341 )

BT reproduktory Energy Sistem Linnker 7000 a Genius SP-960BT (mala recenze) 
Sobota, 23.listopad, 2013, 00:13 - Hardware
Napsal Administrator
Energy Sistem Linnker 7000 Music Streaming (link)

Cena: 526,-

Hodnocení:
Mizerná škvrkátka kde hlasitost i kvalita zvuku je ovlivnena pouzitymi reproduktory i konstrukci krabicky. Pri hlasitosti na maximum (ktera neni nijak uzasna) uz dochazi k podstatnemu zkresleni zvuku.

+ cena
+/- bezi na 3 AAA clanky, takze muzete mit po kapsach nahradni - ale vycuca je behem 3-4 hodin. (lze obejit napajenim ze site nebo zalozniho zdroje 5V skrz konektor na zadni strane)
- obcasne chyby v reprodukci (vypadky, praskani,...)
-- po vypnuti zapomene sparovane zarizeni, je nutne vzdy znovu parovat !!!
--------------------
V planu je pridat k nim vystupni audio konektor a propojit s reprosestavou v dilne. Pokud se nechystate si je dobastlit k obrazu svemu, tak nedoporucuju.

Genius SP-960BT černý (link)

Cena: 990,-

Hodnocení:
Daleko lepší řešení než předchozí repro. Zabudovaný akumulátor vydrží docela dlouho a zvuk je taky v této kategorii zcela odpovídající. Pamatují si spárované zařízení, takže stačí zapnout a sami se propojí s posledním spárovaným přístrojem. Propojení indikují i melodií. Reprezentativní vzhled trošku kazí "schovaná" tlačítka pro ovládání přehrávače (na vršku zadní strany) - pokud máte repráčky na poličce ve výšce očí (jako já), musíte si pozice tlačítek zapamatovat :) Obě zařízení umějí ovládat softwareové přehrávače v telefonu (Předchozí/další skladba a Play/Pauze). Jen N7player měl problémy s ovládáním a musel jsem stáhnout nejnovější betu ze stránek autorů.

+ výdrž aku
+ zvuk
- v tuto chvíli asi nic

-----------------------
Obě zařízení lze napájet z externího zdroje, což může být adaptér do zásuvky, nebo různé emergency zdroje používané k nabíjení v terénu. Mám vyzkoušený ZNDA DS-12000B Rechargeable "12000mAh" Battery Charger (DX.com). Ten dokáže buď 3x nabít mobil z nuly na 100%, nebo napájet repráčky (odhadem) celý den...

přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre1837 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 6201 )

Adobe Flash Player - offline installer 
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2280 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 5708 )

Thunderbird - vícenásobné spuštění 
- Windows
Napsal Administrator
při vypnutém TB si otevři složku profilu (do řádku vyhledávání v nabídce Start nebo Spustit zadej %APPDATA%\Thunderbird\Profiles).

Je to složka něco.default. Tam najdi soubor session.json a smaž jej. Pokud tam uvidíš nějaké session1.json apod. s číslem, smaž je také.
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2585 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 6561 )

Odstranění OEM partition ve Win7 (Diskpart) 
- Windows
Napsal Administrator
Příklad použití:

Spustit (Win+R) "diskpart"

"list disk" - seznam disku
"select disk 2" - vybereme disk 2 pro dalsi praci
"list partition" - seznam partition
"select partition 1" - vybereme partition 1 (OEM) pro dalsi praci
"delete partition override" - smaze vybranou partition

toť vse!
přidat komentář ( sb_view_counter_plural_pre2939 zobrazení )   |  trvalý odkaz   |  související odkaz   |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 1326 )


<<První <Zpět | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Další> Poslední>>